Den första missen (och en limousintur)

(Hehe, nu har jag kidnappat Simons dator istället för Marlenes så har svenska tangenter igen, woop!)

Igår reste vi från LA till New Orleans, och jag måste säga att det var en av de mera bisarra kvällarna i mitt liv. Det började med att vi kom till flygfältet rätt så sent, och gick ut för att hitta en taxi. Precis i dörren så stod det en man, tydligt en chaufför som väntade på kunder på den annars ganska toma flygplatsen, och han frågade om vi behövde taxi. Det svarade vi att vi gjorde, varpå han frågade om vi vill åka limousin till stan för samma pris som taxin – $14 per person. Limousin! Vi frågade honom om lite närmare detaljer, fick hans businesscard, och hoppade in i limousinen. Den var helt komplett med upplysta hyllor med champagneglas, långa läderbänkar och små skärmar för karaoke. Så där satt vi, trötta efter flygresan men helt fascinerade och konstaterade att det nog skulle bli bra det här!

…Ända tills limousinen stannar i New Orleans’ ghetto. Chauffören dubbelkollade att det faktiskt var där vi skulle bo, och då vi bekräftade att det var rätt adress uppmanade han oss att vara försiktiga i det området. Oj.
Vi knackade på dörren, och vår värd, vi kallar honom W, öppnade. Vi steg rakt in i en väldigt oredig tambur, som också fungerade som hans syateljé för läderassecoarer. Han visade oss upp längs en smal trappa till övrevåningen, där vi skulle sova. Vårt rum bestod av en bred madrass som stod direkt på golvet och en soffa som hade sett sina bästa dagar och hade en lutning på säkert 30 grader mot golvet på delen där man skule ligga. En annan gäst bodde i ett rum på andra sidan rummet, det fanns en “gardin” (ett spräckligt lakan hängt över ett band som gick tvärs över rummet), för att avskärma det lite. För att komma till badrummet skule man gå igenom ett rum där en fransman bodde. Det kändes smutsigt… Och Marlene såg en monsterkackerlacka i badrummet. Och tapeten höll på falla av väggen i vårt rum. Och det kändes bara mer och mer absurdt att vi hade åkt dit i Limousin.

image
Efter ett litet reseråd klockan ett på natten bestämde vi oss för att ingen skulle sova i den sneda soffan och att vi skulle hitta en ny värd first thing in the morning.
Vi gjorde mycket riktitgt det, och nu har i förflyttat oss och behöver inte längre oroa oss för att takfläkten ska ramla ner i huvudet på oss medan vi sover.

Ända tills nu har vi haft verklig tur med våra airbnb bokningar, men jag antar att allting inte alltid kan gå som på Strömsö. Nu håller vi på försöker få vår betalning där ersatt, och vi får se hur det slutar. Men jag är i alla fall glad att vi flyttade.

P.S. Jag fick just veta att dammråtta på norska heter hybelkanin. Så nu vet ni det också.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s